Welke vacuümzakken voedsel zijn het beste?

vacuümzakken voedsel

Welke vacuümzakken voedsel kiezen

Het bewaren van levensmiddelen in vacuümzakken voedsel is vrij gebruikelijk en handig op zowel huishoudelijk als commercieel niveau. Er zijn vacuümzakken, die je kan koelen en zelft invriezen, ontdooien en vervolgens verwarmen. Voor dergelijke vershoudzakken voor het bewaren van voedsel moeten deze gemaakt zijn van dik plastic en goede kwaliteit, want de zakken moeten bestand zijn tegen hete en koude temperaturen. Ze mogen niet smelten bij verhitting of barsten en scheuren bij bevriezing.

Dit gebeurt namelijk wel bij dunne plastic zakken van lage kwaliteit, en daarom zijn er ook aparte normen voor het bewaren van levensmiddelen, omdat er geen risico mag zijn dat het gesmolten plastic in de levensmiddelen binnenkomt. Easypack bespreekt verschillende soorten vacuümzakken voedsel, en welke de beste zijn voor het bewaren van levensmiddelen.

vacumeerzakken

Soorten plastic vacuümzakken voedsel

Er zijn verschillende soorten vacuümzakken voedsel qua type, grootte en gebruik. Onderstaande vier plastic vacuümzakken worden beschouwd als beste vershoudzakken voor het bewaren en verpakken van voedsel.

Foodsaver zakken

Dit zijn voorgesneden Foodsaver zakken welke je gebruikt met externe vacuümsealers. Je kunt bederfelijke producten zoals vlees en kaas in zakken bewaren om te koelen. De meeste vershoudzakken hebben een rug die 230 of 250 micron dik is. FoodSaver zakken hebben maar liefst een rugdikte van 290 micron.

Vershoudzakken met rits

Deze herbruikbare vershoudzakken zijn het beste om restjes in te bewaren, evenals gehakte groenten als onderdeel van je maaltijdbereiding. Deze vershoudzakken worden ook veel gebruikt om niet-voedselartikelen in te bewaren.

Vacuümrollen voor vacumeermachine

Veel merken vacuümsealers hebben een plek voor het bewaren van vacuümrollen. Zoals de FoodSaver vacumeermachine ook over deze handige functie beschikt. Het is een gemaksfunctie, maar het is iets wat je zult waarderen als je veel vacuüm sealt of Sous Vide kookt.
Door rollen te gebruiken kun je de zakken op maat snijden, waardoor je minder zakken verspilt.

Sous Vide vacuumzakken voedsel

Sous Vide is een soort langzame kookmethode, waarbij voedsel langdurig op een laag vuur bij een constante temperatuur wordt gekookt. De temperatuur wordt altijd onder het kookpunt van de gekookte stof gehouden. Dit wordt meegekookt met de plastic zak intact. Sous Vide vacuumzakken voedsel zijn geschikt om gedurende lange tijd hitte te verdragen.

Vacumeerzakken kopen: waar op letten?

Bij vacumeerzakken kopen zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Lees het complete artikel Welke vacuümzakken voedsel zijn het beste op ons magazine om te weten te komen waar je op moet letten bij vacummerzakken kopen. Zoals de grootte, de gebruiksfrequentie, de dikte van het plastic en gebruik van vacuümrollen.

Foodsaver zakken kopen bij Easypack

Universele FoodSaver zakken zijn onmisbaar

Ben je op zoek naar vacuümzakken van goede kwaliteit en die de beste zijn? Bij Easypack kan de hoge kwaliteit Foodsaver zakken kopen. Indien je voor 17.00 uur besteld, verzenden wij de vershoudzakken nog dezelfde werkdag.

Wij bieden twee soorten FoodSaver zakken aan, namelijk 20×29 cm en een groter formaat Foodsaver zakken 28×36 cm, welke per 32 stuks verpakt zijn. Deze vaccuümzakken passen op iedere FoodSaver vacumeermachine. Herbruikbaar, voedselveilig en duurzaam in gebruik.

Naast FoodSaver zakken kopen, kan je in onze webshop ook terecht voor andere handige producten. Zoals labels en etiketten die je kan afdrukken met een Brother, Zebra of Dymo printer. Handig om op de blikken of potten in je keukenkast te plakken.

Tevens kan je bij Easypack terecht voor alle soorten verpakkingsmaterialen. Van kartonnen verzenddozen tot enveloppen en gripzakjes tot verpakkingstape.

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over FoodSaver zakken of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven. Zoals ons blog Bescherm je producten met opvulmateriaal.