Welke plastic verpakkingen heeft een webshop nodig?

Plastic verpakkingen

4 Soorten plastic verpakkingen voor webshops

Wat zijn de 4 verschillende soorten plastic verpakking die je nodig hebt voor je webshop? Waar je jouw hoofd ook wendt of keert, je ziet overal voorwerpen in plastic verpakt, en elk voorwerp gebruikt weer een ander soort. Het is duidelijk dat plastic een zeer gangbaar verpakkingsmateriaal is. Van online winkels tot supermarkten, plastic verpakkingen beheersen de industrie.
Er zijn zoveel verschillende soorten plastic verpakkingen die we dagelijks tegenkomen. Laten we, voordat we overgaan tot de voordelen ervan, eens kijken naar de verschillende soorten plastic verpakkingen.

4 soorten verpakkingen plastic

We bespreken de 4 verschillende soorten verpakkingen plastic die online winkels gebruiken.

plastic verpakkingen

1. Plastic zak met plakstrip

Ooit bankdocumenten of andere belangrijke brieven ontvangen? Plastic zak met plakstrip wordt al lang gebruikt in de vorm van de koerierszak. De plastic verzendzak is het meest gebruikte verpakkingsmateriaal voor online winkels, koeriers, bankwezen, onderwijs en andere industrieën.

De plastic verzendzakken zijn gemaakt van polyethyleen met een lage dichtheid, waardoor ze veel gunstige eigenschappen hebben, zoals bestand tegen hoge temperaturen, vochtbestendigheid en flexibiliteit.
Plastic zak met plakstrip is ook fraudebestendig,

2. Bubbeltjesplastic als verpakkingsoplossing

bubbeltjesplastic

Een andere veel voorkomende plastic verpakking is bubbeltjesplastic. Uitpuilende met lucht gevulde halve bollen worden om het product gewikkeld om breekbare voorwerpen te beschermen. Bubbeltjesplastic wordt dan ook op een handige rol geleverd en biedt daarbij extra bescherming tijdens het transport.

Noppenfolie is flexibel en ziet er transparant uit. Met de juiste hoeveelheid luchtkussenfolie worden producten tegen beschadiging beschermd. Denk hierbij aan het verpakken van breekbare voorwerpen, servies, glazen medicijnflesjes, cosmetica en dure artikelen.

3. Gripzakjes: zakken met druksluiting

Plastic verpakkingen gripzakjes

Het derde soort van de veel gebruikte plastic verpakkingen zijn gripzakjes. Dit zijn grote of kleine plastic zakjes met aan de bovenkant een druksluiting. Ze worden ook wel ziplock zakjes of wied zakjes genoemd. Eén van de belangrijkste voordelen van een gripzak is de mate van bescherming die deze aan de inhoud biedt. Gripzakken hebben een duurzame robuuste verzegeling, die luchtdicht kunnen zijn. Hierdoor blijft je sandwich bijvoorbeeld langer vers.

Naast etenswaren, worden gripszakjes ook voor veel meer doeleinden gebruikt. Zoals het bewaren van medicijnen, losse onderdelen, schroeven en meer. Maar ook worden de kleine zakjes gebruik om vloeistoffen veilig in het vliegtuig mee te nemen.

4. Wikkelfolie voor bundelen van losse pakketten

wikkelfolie

Wikkelfolie wordt gebruikt voor probleemloze opslag en verzending en geniet de voorkeur in veel industrieën. De voordelen van het gebruik van wikkelfolie is legio. Met palletfolie kan je heel handig grote bestellingen bundelen, inwikkelen of sealen. Je verbindt vervolgens op deze manier meerder losse pakketten aan elkaar.

Bovendien zorgt wikkelfolie ervoor dat goederen op een pallet stabiel zijn. Ook zijn de goederen die ingewikkeld zijn met palletfolie beter beschermd tegen vuil, vocht en schade.

Voordelen plastic verpakking

Nu we weten wat de vier belangrijkste soorten plastic verpakking zijn, gaan we over op de voordelen ervan. Hieronder volgt een lijst van de voordelen van plastic verpakking.

1. Kan extreme temperaturen aan

2. Zeer duurzaam

3. Plastic verpakking is flexibel

4. Licht van gewicht

Lees het complete artikel 4 soorten plastic verpakkingen voor webshops voor een toelichting opplastic verpakking voordelen.

Biologische afbreekbare opties

Wij Easypack Verpakkingen streven ernaar om innovatieve producten te leveren en tegelijkertijd milieuvriendelijke procedures te garanderen. Met als doel iets terug te geven aan de aarde. De meeste plastic verpakkingen zijn dan ook gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic.

Mocht je nog vragen hebben over de verschillende soorten plastic verpakkingen? Of weet je niet welk verpakkingsmateriaal je voor je webshop moet kiezen? Neem dan gerust eens contact met ons op. We voorzien je als groothandel verpakkingsmateriaal namelijk graag van de juiste informatie.

Easypack Verpakkingen is een toonaangevende aanbieder van verpakkingsoplossingen, en we streven ernaar je een probleemloze verzendervaring te bieden door de juiste soort verpakking aan te bieden. Ontdek onze webshop verpakkingsmaterialen online. Wil je meer weten over hoe we je kunnen helpen? Contacteer ons om een oplossing te vinden voor al je verpakkingsbehoeften. Van goedkope verzenddozen tot plastic verzendzakken voor kleding en van wikkelfolie tot gripzakjes.

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over verzenddozen, labels, etiketten of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij namelijk nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor zowel particulieren als bedrijven. Zoals ons blog over Welke vacuümzakken voedsel zijn het beste.