Wat is het verschil tussen retail en webshop verpakking?

Webshop verpakking

Wat zijn de verschillen tussen webshop verpakking en retail verpakking

Is er een verschil tussen webshop verpakking en retail verpakking? Veel mensen nemen aan dat verpakkingen gewoon verpakkingsmaterialen zijn en dat ze geen andere functie hebben dan het verpakken van producten; dit is niet het geval.

In werkelijkheid zijn er talloze verschillen tussen webshop en retail verpakking, zowel qua uiterlijk als qua functie. Het is belangrijk om de verschillen tussen de diverse soorten verpakkingsmaterialen te begrijpen wanneer je bepaalt welke verpakking geschikt is voor jouw bedrijf.

webshop verpakking

Wat zijn webshop verpakkingen?

Webshop verpakkingen omvatten een breed spectrum aan verpakkingsoplossingen. Bij de aanschaf van gevestigde of op maat ontworpen verpakkingen voor je producten is het belangrijk om te weten wat webshop verpakkingen precies zijn en wat ze doen.

Wat is webshop verpakking en waarom gebruiken?

Webshop verpakking kan je classificeren als ‘buitenverpakking’. Het is hoofdzakelijk ontworpen met het oog op functie boven esthetiek. Hoewel dat niet wil zeggen dat het uiterlijk van je buitenverpakking onbelangrijk is. Webshop verpakkingen worden toegepast voor het veilig vervoeren van producten. Ze moeten dan ook de inhoud veilig houden tijdens het soms ruige transport En er vervolgens voor zorgen dat het product heelhuids aankomt bij de klant.

Het primaire doel van een webshop verpakking is om het product (of de producten) veilig te houden met een stevige, product specifieke buitenkant, die indien nodig weersbestendig is. Het secundaire doel van dit type verpakkingsmateriaal is het verbeteren van je naamsbekendheid door het gebruik van logo’s en slogans op verzenddozen, verzendzakken, tape en enveloppen.

Wat overwegen bij verpakkingsmateriaal webshop kopen?

Wanneer je beslist welk verpakkingsmateriaal webshop je gaat gebruiken, zijn er verschillende zaken die je in gedachten moet houden. Allereerst wil je iets met een formaat en vorm die passen bij je product om minder afval en een veilige verzending te garanderen. Het gebruik van een duurzame verpakking versterkt ook de publieke opinie over je bedrijf. En maakt het afvalbeheer voor de klant gemakkelijker.

Door aangepaste verpakkingen te gebruiken kun je je naamsbekendheid vergroten. Gebruik hierbij ook etiketten, die je heel doelbewust kan inzetten voor je marketing. Lees hier meer over Etiketten inzetten voor je marketing doeleinden.

Wat is retail verpakking?

Retail verpakking

Retail verpakking is heel anders dan een webshop verpakking. Hoewel de functies enkele overeenkomsten vertonen, worden ze op diverse manieren gebruikt. Als je begrijpt wat winkelverpakkingen zijn, kun je de voordelen ervan benutten.

Wat zijn winkelverpakkingen en waarom worden ze gebruikt?

Winkelverpakkingen, ook wel ‘binnenverpakkingen’ genoemd, vormen de laatste barrière tussen je product en de consument. Dit is het soort verpakking dat het vaakst te zien is in winkels, om potentiële klanten te verleiden het product te kopen. Hoewel ze soms helemaal zijn weggelaten wanneer een product rechtstreeks naar een klant wordt vervoerd, kunnen winkelverpakkingen in alle situaties worden gebruikt.
In tegenstelling tot webshop verpakking is het primaire doel van een winkelverpakking om esthetisch aantrekkelijk te zijn. Zowel om op te vallen bij klanten als om de merkbekendheid te vergroten.

Lees het complete artikel Verschil tussen retail en webshop verpakking op ons magazine.

Goedkope webshop verpakkingen kopen

Bij Easypack Verpakkingen hechten we veel waarde aan een ongelooflijke klantenservice en producten van hoge kwaliteit, om aan al je verpakkingsbehoeften te voldoen. Wanneer je op zoek bent naar goedkope webshop verpakking kopen van hoge kwaliteit, hebben we talloze opties om aan al je behoeften te voldoen.

Wij leveren ons verpakkingsmateriaal aan alle klanten in heel Nederland. En dankzij onze flexibiliteit kunnen zelfs de kleinste webshops aan de slag met verpakkingen kopen. Om erachter te komen hoe wij je kunnen helpen met al je webshop verpakking behoeften, neem je vandaag nog contact op met Easypack. De specialist in verzenddozen en verpakkingsmaterialen.

verpakkingsmateriaal

Wij bieden een groot assortiment aan voor webshops, particulieren en bedrijven. Zoals kartonnen verzenddozen, postdozen en enveloppen. Maar ook voor opvulmateriaal, zoals opvulpapier of bubbelfolie kan je bij Easypack Verpakkingen terecht.

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over gripzakjes, Foodsaver zakken, labels, tape dispensers of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven. Kom meer te weten over wanneer een verzendkoker gebruiken.