Wat is het verschil tussen labels en etiketten

v

Labels, etiketten en stickers zijn allemaal termen die door elkaar gebruikt worden. Maar er zit toch een degelijk verschil tussen deze producten. Wat is het verschil tussen labels en etiketten? En waarvoor en wanneer gebruik je een etiket of label. We leggen de verschillen uit en geven je ook tips waardoor jij de beste soort labels of etiketten kiest.

 

Wat is een label?

Een label hier, een sticker daar en een etiket om het geheel af te maken. Labels komen in alle industrieën voor. Detailhandel, logistiek, gezondheidszorg en evenementen zijn maar enkele van de vele industrieën waar je labels en etiketten tegenkomt. We hebben echter gemerkt dat de termen label, etiket en sticker, terecht of onterecht, vaak door elkaar gebruikt worden. Dat dit het geval is, is eigenlijk niet zo verwonderlijk. Het zijn eigenlijk allemaal labels, echter zijn de eigenschappen, kenmerken en toepassingen sterk verschillend.

Als we kijken naar de omschrijving van wat is een etiket dan kan je zeggen dat het relatief kleine dragers van papier, plastic of textiel zijn welke wisselende informatie geven.

Er zijn echter belangrijke verschillen. Een label hoeft bijvoorbeeld niet altijd te kleven, terwijl een etiket en een sticker dat wel altijd doen. Daarbij heeft een etiket weer meer mogelijkheden voor bedrukking en personalisatie dan een sticker. Een sticker is dus eigenlijk altijd een label, maar andersom niet. Als we het zo omschrijven klinkt het best verwarrend en ingewikkeld, maar dat is het niet. We gaan verder in op de verschillen tussen labels en etiketten.

Etiket versus label

Tussen een etiket en een label zit een verschil. Door middel van een aantal voorbeelden lichten we de verschillen nader toe.

labels easypack

Een mooi voorbeeld van een label is de kofferlabel waar je jouw naam, adres en telefoonnummer op schrijft, voor het geval je koffer tijdens de vliegreis zoekraakt. Via de informatie op de kofferlabel kan de luchthaven jou contacteren. Een ander voorbeeld zijn de sleutel labels, waar je informatie op schrijft van de soort sleutel. Bijvoorbeeld de sleutel voor de garage, werkkamer of kelder. Dit zijn goede voorbeelden van labels, want het kleeft niet en je kunt er wat op schrijven als je dat wilt. Andere voorbeelden zijn natuurlijk de verzend labels, welke je gebruikt om op pakketten en verzenddozen te plakken. En de kledinglabels, label met eigen tekst en polsbandjes.

Etiketten plak je onder andere op verzenddozen, verpakkingsmaterialen of enveloppen. Een verzendetiket (ook wel verzend labels genoemd) plak je bijvoorbeeld op een brievenbusdoos en bevat specifieke informatie over dat pakketje en de adresgegevens. Productetiketten dragen unieke informatie over het product. Andere voorbeelden zijn etiketten voor voedsel en drank, veiligheidsinstructies en prijskaartje

Het verschil met een sticker is dat deze vaak een samenhangende boodschap heeft. Voorbeelden zijn ‘in de bonus’ stickers, stickers ter promotie van evenementen, waarschuwingsstickers en vloerstickers. Of de prachtige sticker die je op de lagere school kreeg omdat je goed je best had gedaan.

Lees het hele artikel: Het verschil tussen labels en etiketten

Meer informatie over labels kopen

Wil je meer informatie ontvangen? Zoals de genoemde Brother labels of A4 etiketten? Neem dan zeker contact op met Easypack, de specialist in verpakkingsmaterialen, labels en verzenddozen. Bij Easypack Verpakkingen kan je alle soorten verzenddozen bestellen in de online winkel, welke je kan voorzien van de verschillende soorten labels. Kom alles te weten over waarom en welke verzenddozen gebruiken.

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over verzenddozen, labels etiketten, verzendzakken of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven.