Wanneer een verzendkoker gebruiken?

Wat is een verzendkoker en waarvoor gebruik je het?

Een verzendkoker is een ideale verzenddoos voor webshops en bedrijven die geregeld grote documenten moeten verzenden. Denk hierbij aan posters, kaarten, kalenders, (bouw)tekeningen of langwerpige voorwerpen. Een goede verzendkoker beschermt deze documenten of producten gedurende het verzendingsproces.

Door de papieren documenten op te rollen, zorg je ervoor dat het product zonder kreukels en in een uitstekende staat aankomt bij de ontvanger. Maar ook langwerpige producten kan je ongeschonden en veilig in een verzendkoker verpakken en verzenden. Wat is een verzendkoker precies, waarvoor en wanneer gebruik je verzendkokers?

verzendkokers

Wat zijn verzendkokers?

Verzendkokers zijn kartonnen cilinders die meestal gebruikt worden voor het verzenden van papieren documenten en posters. Deze handige verzendkokers voorkomen dat papieren voorwerpen tijdens het vervoer gekreukt, geplet of gescheurd worden.

Daarom zijn verzendkokers zeer geschikt voor het verzenden van kleine, kwetsbare voorwerpen en bieden een zeer beperkte ruimte zodat deze kleine voorwerpen niet ‘rond stuiteren’ en kunnen breken. Voor extra bescherming kan je de producten ook nog inpakken met bubbelfolie.

Waar is een koker verpakking van gemaakt?

Een koker verpakking is doorgaans gemaakt van karton. Een kartonnen verzendkoker is stevig en gemaakt van dubbelgolf karton. Ideaal om veilig opgerolde documenten of lange voorwerpen mee te verzenden. Maar niet alle verzendkokers zijn van karton, hoewel karton vaak het hoofdbestanddeel is.

Andere soorten kokers zijn versterkt met andere materialen zoals noppenfolie of schuim voor extra bescherming. Bij Easypack Verpakkingen bieden we aangepaste stickervellen en verzendlabels aan, die je op je koker verpakking plakt. Je kunt zelfs etiketten gebruiken die je kan printen met een labelprinter of stickervellen voor een laserprinter.

Alles wat je moet weten over kartonnen verzendkoker kopen

verzendkoker kopen

Verzendkoker kopen? Dit kan eenvoudig online bij de groothandel verpakkingsmateriaal Easypack. Kartonnen verzendkokers zijn ideaal voor het verzenden van kostbare papieren, posters, tekeningen en langwerpige voorwerpen, wat je tijdens het versturen, transport of opslaan wilt beschermen tegen kreuken, beschadigingen, stof en vocht.

Lees het hele artikel Wanneer een verzendkoker gebruiken op ons magazine Easypack.

Meer weten over de verzendkokers zoals de afmetingen of waarom dit verpakkingsmateriaal zo goed is? Neem dan contact op met Easypack, de specialist in verzenddozen en verpakkingsmaterialen. Bij Easypack Verpakking kan je alle soorten verzenddozen bestellen in de online winkel. Van goedkope verzenddozen en postdozen tot Amerikaanse vouwdoos en brievenbusdoosje. En de verzendkoker vierkant.

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over verzenddozen, labels, verzendzakken of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven. Lees bijvoorbeeld meer over de voordelen van het gebruik van gripzakjes en hoe winst verhogen met duurzame verpakkingsmaterialen.