Waarom is het belangrijk om verzenddozen te gebruiken

Waarom en welke verzenddozen gebruiken

Veel bedrijven en particulieren gebruiken verzenddozen. Echter hebben veel webshops en kantoren gemerkt dat wanneer ze een product per post verzenden deze bij aankomst op de nieuwe bestemming in brokstukken is veranderd. Dit kan voorkomen worden door de juiste verzenddoos en verpakkingsmateriaal te gebruiken. Dit biedt niet alleen geschikte bescherming tegen hobbels en stoten onderweg, maar biedt ook de nodige verdediging tegen de slordigheid van sommige postbezorgers.

Wanneer je een pakket wilt verzenden, is het zoeken naar het juiste materiaal voor productverpakking in Amsterdam of Delft niet zo moeilijk als je denkt dat het is. Eén ding waar je op moet letten is de juiste maat en breedte van de kartonnen doos, welke bescherming biedt tegen elk probleem dat onderweg kan optreden. We leggen de verschillende type verzenddozen aan je uit en geven uitleg waarom een kartonnen verzendoos zo handig is om te gebruiken.

Wat maakt een kartonnen doos geschikt voor breekbare voorwerpen?

Een kartonnen doos wordt vooral gebruikt voor kwetsbare goederen, omdat kartonnen dozen de nodige bescherming bieden tijdens de verzending naar een andere plaats. Wanneer je kartonnen verzenddozen gebruikt in combinatie met de juiste opvulcomponenten en verstevigingen bieden ze een ondoordringbare bescherming tegen factoren van buitenaf.

Een kartonnen doos wordt in de praktijk vaak gebruikt bij het verzenden van breekbare voorwerpen. Vanwege verschillende factoren zijn kartonnen dozen de meest favoriet onder de keuze van verpakkingsmateriaal. Voor het grootste deel biedt de buitenkant van de kartonnen doos en de dikte ervan de nodige stevigheid om de materialen binnenin strak en veilig te houden. Ze zijn pletbestendig en kunnen in een pakhuis gestapeld worden zonder binnen en buiten fysieke schade op te lopen.

Deze verzenddozen zijn bovendien gemaakt van een dichte kartonstructuur, die ze duurzaam maakt. Daarnaast zijn de verzenddozen van karton ook nog eens zeer licht. Zeker in vergelijking met andere verzendmaterialen, zoals hout of kratten. Gebruik van houten boxen of plastic kratten kan het verzenden van voorwerpen bemoeilijken vanwege de afmeting en het gewicht. Daarom is een kartonnen doos zo geschikt voor het verzenden van breekbare voorwerpen. De verzenddozen zijn in vele vormen, maten en diktes verkrijgbaar.

Amerikaanse vouwdozen

Kartonnen verzenddozen zijn aanpasbaar en milieuvriendelijk

Eén ding dat kartonnen verzenddozen veelzijdig maakt, is dat de dikte gemakkelijk kan worden aangepast. Kartonnen verzenddozen zijn namelijk verkrijgbaar met een enkele, dubbele en zelfs met een driedubbele wand. De keuze van de dikte is afhankelijk van de producten of voorwerpen die je wilt verzenden. Voor zeer kwetsbare of breekbare voorwerpen kies je voor de dikste afmeting, waardoor de inhoud nog beter beschermd is.

Bovendien kunnen kartonnen verzenddozen ook op maat gemaakt worden, voor wat je ook wilt verzenden. Ze zijn er in allerlei maten en kunnen op honderden manieren op maat gemaakt worden, waardoor dit het meest flexibele verzendmateriaal is.

Milieuvriendelijk zijn is één van de grootste voordelen van het gebruik van kartonnen verzenddozen. Deze verzenddozen zijn namelijk gemaakt van recycleerbare materialen en kunnen hergebruikt worden zolang de dozen nog goed zijn.

Welke verzenddoos kiezen?

Als het aankomt op het kiezen van een geschikte verzenddoos, zijn er eigenlijk vier soorten verzenddozen waar je uit kan kiezen. Namelijk de Amerikaanse vouwdoos, een brievenbusdoos, de postdoos en een verzendkoker.

Meer lezen over verzenddozen of koop een verzenddoos in onze online shop

Meer weten over de typen verzenddozen?

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over verzenddozen, labels, verzendzakken of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven.

Wil je meer weten over de typen verzenddozen? Zoals de genoemde kartonnen verzendkokers of postdozen? Neem dan eens contact op met Easypack, de specialist in verzenddozen en verpakkingsmaterialen. Bij Easypack Verpakking kan je alle soorten verzenddozen bestellen in de online winkel. Van goedkope verzenddozen tot luxe verzenddozen.