Waarom is Amerikaanse vouwdoos populair?

Amerikaanse vouwdoos

Waarom kiezen voor Amerikaanse vouwdoos?

Een webshop kan de eerste indruk die ze uitstralen beïnvloeden door de juiste soort verpakkingsdozen te kiezen voor hun specifieke producten, zoals de Amerikaanse vouwdoos. Hoewel een Amerikaanse vouwdoos of andere verpakkingsdoos een primaire functie heeft als bescherming tijdens transport en opslag, dient het ook als verkoop- en marketinginstrument. Wat zijn de belangrijkste vouwdozen voor webshops? En welke rol speelt een Amerikaanse vouwdoos daarbij?

Wat zijn vouwdozen?

Amerikaanse vouwdoos

De soorten vouwdozen die gebruikt worden voor online retailers variëren van Amerikaanse vouwdoos tot kleine brievenbusdoos, afhankelijk van het beoogde product. In elk geval moet het type verzenddoos sterk genoeg zijn, zodat het ingesloten product in perfecte staat bij de consument aankomt. Dit om de reputatie van het bedrijf hoog te houden. Vouwdozen zijn gemaakt van karton, welke verkrijgbaar zijn in verschillende diktes en stijfheid, afhankelijk van het beoogde gebruik. De vouwdozen worden plat aangeleverd, waarna ze eenvoudig middels de vouwlijnen in elkaar gezet worden; klaar voor verzending.

Meest populaire soorten verzenddozen

#1 Kartonnen Amerikaanse vouwdoos

De Amerikaanse vouwdoos staat op nummer 1 van meest populaire verzenddozen. Deze kartonnen dozen zijn licht van gewicht, wat scheelt in de verzendkosten. Meerdere artikelen die over lange afstanden worden vervoerd zijn bijna altijd in kartonnen verzenddozen verpakt. Het ontwerp van de golfkartonnen doos is meestal de klassieke indeling van massief bruin karton.

#2 Eersteklas brievenbus doosjes

Brievenbus doosjes zijn verzenddozen met een eersteklas uitpakervaring en welke eenvoudig door de brievenbus kunnen. Dit is natuurlijk al een groot voordeel van de brievenbus doosjes, dat de consument niet thuis hoeft te zijn als de bezorgdienst langskomt met het pakketje. Alleen al daarom zijn brievenbusdoosjes erg populair.

#3 Lichtgewicht postdoos

De postdoos is ook een zeer populaire verzenddoos voor webshops. Ze zijn licht van gewicht, waardoor de verzendkosten ook lager zijn. Daarnaast zijn de dozen opvouwbaar, waardoor ze weinig opslagruimte bij een e-commerce winkel innemen.

#4 Sterke kartonnen dozen

Sterke kartonnen dozen zijn vormvast en dus niet opvouwbaar, zoals de eerdergenoemde soort Amerikaanse vouwdoos. In plaats daarvan zijn ze samengesteld uit verschillende lagen samengeperst karton, waardoor ze aanzienlijk beter bestand zijn tegen schokken. Deze grotere weerstand vraagt een hogere prijs per eenheid, en daarom zien we luxe artikelen zoals sieraden of mobiele telefoons meestal verpakt in sterke kartonnen dozen.

Lees het hele artikel Waarom is Amerikaanse vouwdoos populair op ons magazine.

Goedkope Amerikaanse vouwdozen kopen

Kartonnen dozenWil je goedkope Amerikaanse vouwdozen kopen? Kijk dan in de online winkel van Easypack. Zowel de enkelgolf Amerikaanse vouwdoos kan je online kopen, als ook de stevigere dubbelgolf Amerikaanse vouwdoos. Bij Easypack Verpakkingen kan je bovendien terecht voor de eerste drie genoemde en populaire verzenddozen; de Amerikaanse vouwdoos, brievenbusdoos en de lichtgewicht postdozen.

Heb je kleine artikelen te verzenden? Dan kies je voor de postdoos of nog beter de brievenbusdoosjes, welke de verzendkosten verlagen van je e-commerce winkel. Naast de populaire Amerikaanse vouwdozen, ben je misschien op zoek naar kartonnen verzendkokers, ook daarvoor shop je online bij Easypack, de specialist in verzenddozen en verpakkingsmaterialen. Bij Easypack Verpakkingen bestel je alle soorten verzenddozen voor jouw webshop.

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over verzenddozen, labels, verzendzakken of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven. Bijvoorbeeld ons blog over voordelen en nadelen kartonnen dozen.

Laat een waardering achter