Voordelen van het gebruik van gripzakjes

Voordelen van het gebruik van gripzakjes

Gebruik van gripzakjes

Gripzakjes zijn een veelzijdige en kosteneffectieve verpakking die zowel voor voedsel als voor non-food gebruikt kan worden. Gripzakjes zijn een populaire optie voor industrie, kleinhandel, webshops en voor privégebruik. Wat zijn gripzakjes, waar dienen ze voor en wat zijn de voordelen van het gebruik als verpakkingsmateriaal? Easypack geeft antwoord op al deze vragen.

Wat zijn gripzakjes?

Gripzakjes zijn kleine zakjes gemaakt van plastic, welke aan de bovenkant een druksluiting hebben. De kleine zakjes van Easypack zijn gemaakt van transparant LDPE-folie en zijn bovendien recyclebaar. Een gripzakje sluit je door druk uit te oefenen op beide kanten van het greepje bovenaan. Eenmaal verzegeld is het kleine zakje bijna luchtdicht. Een sluitgripzak open je eenvoudig door de twee zijkanten uit elkaar te trekken. Gripzakjes zijn er in een reeks van verschillende maten en diktes van polyetheen, zodat er voor elk doel wel een geschikt zakje is.

De voordelen van een gripzak

Eén van de belangrijkste voordelen van een gripzak is de mate van bescherming die deze aan de inhoud biedt. Gripzakken hebben een duurzame robuuste verzegeling, die luchtdicht kunnen zijn. Hierdoor blijft je sandwich bijvoorbeeld langer vers, en verklein je het risico op besmetting door deeltjes in de lucht. Het zorgt er ook voor dat de inhoud niet uitlekt.

Een gripzak beschermt de inhoud tegen allerlei invloeden van buitenaf, zoals water, luchtverontreiniging of algemene slijtage. De kleine zakjes zijn ideaal als je onderdelen of andere producten wilt ordenen. Omdat ze in verschillende maten verkrijgbaar zijn, kunnen ze gebruikt worden voor alles van schroeven tot spijkers en van kabels tot losse onderdelen.

De zakken zijn heel eenvoudig te openen en te sluiten. Er is weinig kracht nodig om de zakken te openen en ze vereisen ook niet veel handigheid om ze te sluiten. Druk gewoon de twee kanten tegen elkaar en de verzegeling is gemaakt. Bovendien zijn de transparante LDPE-folie gripzakjes volledig herbruikbaar en recyclebaar.

Voordelen van het gebruik van gripzakjes easypack

Veelvoorkomende toepassingen voor kleine gripzakjes

Kleine gripzakjes kunnen gebruikt worden voor elk doel waarbij de inhoud tegen de buitenomgeving beschermd moet worden. Als ook voor het bij elkaar houden van kleine en losse onderdelen. Kleine gripzakjes worden in het algemeen gebruikt voor het ordenen van kleine voorwerpen, maar ook als verpakkingsmateriaal, het catalogiseren van voorwerpen, opslag en nog veel meer toepassingen. Apothekers gebruiken ze bijvoorbeeld om medicijnen in te verpakken. Ook worden de kleine zakjes gebruikt om vloeistoffen, zoals tandpasta of shampoo in het vliegtuig mee te nemen. Welk doel je ook voor ogen hebt, er is meestal wel een gripzak te vinden in de maat en uitvoering die je zoekt.

Ziplock zakjes als verpakkingsmateriaal

De ziplock zakjes, zoals de kleine zakken ook genoemd worden, zijn ideaal als verpakkingsmateriaal. De gripzakken met sluiting kunnen herhaaldelijk geopend en gesloten worden, dankzij een handige druksluiting aan de bovenkant. Daardoor zijn ze geschikt voor het verpakken van losse goederen en onderdelen. Sleutels, knopen, elastiekjes, schroeven, sieraden, kantoorbenodigdheden en losse onderdelen kunnen allemaal in de kleine zakjes bewaard worden. De ziplock zakjes zijn bij Easypack Verpakkingen verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes.

Waar gripzakjes kopen?

De gripzakjes kan je kopen bij de verpakkingsmaterialen leverancier Easypack. De kleine zakjes zijn verkrijgbaar in twee soorten diktes (50 of 90my) en in verschillende afmetingen. Kleine gripzakjes met een standaard dikte van 50my zijn verkrijgbaar vanaf 4×6 cm en zijn ideaal om losse onderdelen in te verpakken. De afmeting loopt op tot een gripzak groot van 50×50 cm. En alles wat daartussenin ligt. De extra sterke gripzakjes zijn verkrijgbaar vanaf 6×8 cm tot maximaal 35x45cm. De opening van het gripzakje is altijd de kortste zijde.

Gripzakjes bestellen bij Easypack

Gripzakjes bestellen kan eenvoudig en snel online bij Easypack. Indien je voor 17.00 uur de set sluitgripzak besteld, wordt de bestelling de volgende werkdag al geleverd. Wil je nog meer informatie ontvangen over de handige sluitbare gripzakjes, zoals de gripzakje 4×6 cm? Neem dan zeker eens contact met Easypack op, de specialist in verzenddozen en verpakkingsmaterialen. 

Bij Easypack Verpakkingen kan je alle soorten verzenddozen, enveloppen, labels, vul- en verpakkingsmaterialen en meer bestellen in de online winkel. Ook voor online goedkope gripzakjes bestellen ben je bij Easypack aan het juiste adres. 

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over verzenddozen, labels, verzendzakken, gripzakjes of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven.