Verzendzakken gebruiken voor webshops

Waarom en wanneer verzendzakken gebruiken?

Verzendzakken zijn er in vele maten en soorten en zijn enorm handig voor webshops om te gebruiken. Verzendzakken zijn licht van gewicht, gemaakt van sterk materiaal waardoor scheuren in het verpakkingsmateriaal niet voorkomen. Synoniemen voor deze handige verzendzakken zijn COEX verzendzakken, mailingbags, koerierszakken, kleding verzendzakken, plastic verzendzakken, polyzakken en meer. Hoe je ze ook noemt, dit verpakkingsmateriaal heeft veel aan populariteit gewonnen in de wereld van de e-commerce verzending. Waarom en wanneer gebruik je een verzendzak?

Kies het juiste verpakkingsmateriaal voor de zending

Het kiezen van het juiste verpakkingsmateriaal voor een bestelling bepaalt alles. Van de verzendkosten tot een veilige aankomst van het product bij de klant. Of je als webshop nu plastic verzendzakken, enveloppen of kartonnen dozen gebruikt, één ding staat voorop: het product moet veilig en onbeschadigd bij de klant aankomen. Waarbij het aspect duurzaamheid ook zeker niet onbelangrijk is. Een grote Amerikaanse verpakkingsdoos gebruiken voor een parfumflesje van 150 ml is zonde van het verpakkingsmateriaal en de kosten voor de verzending. Je kan hier bijvoorbeeld beter een kleine brievenbusdoos voor gebruiken.

Wanneer je te veel voor een postverzending betaald, krijg je als webshop misschien nooit een positief rendement op je klantenwervingskosten. Als een klant bij je bestelt en tijdens het uitpakken merkt dat een product beschadigd is, zal hij misschien nooit meer iets bij je afnemen. Voorkom deze problemen door het juiste verpakkingsmateriaal te kiezen.

Hoewel je kartonnen dozen misschien associeert met online winkelen, komen veel bestellingen helemaal niet in een doos. Plastic verzendzakken zijn daarentegen een veelgebruikte verpakkingsoptie omdat ze bepaalde producten met ingebouwde demping kunnen beschermen tegen een lagere prijs dan kartonnen verpakkingen. De vraag is nu wanneer gebruik je een verzendzak in plaats van een vouwdoos karton?

verzendzak

Wat zijn plastic verzendzakken?

Plastic verzendzakken zijn lichte, maar stevige plastic zakken die ontworpen zijn om producten mee te verzenden. Ze hebben een zelfklevende plakstrip, zodat extra plakband overbodig is. Op de plastic verzendzak kan direct een etiket geplakt worden. Plastic verzendzakken zijn dun, maar toch duurzaam, zodat ze tijdens het vervoer niet veel plaats innemen bij de vervoerder. Je kan een verzendzak in verschillende maten bestellen in de online winkel van Easypack.

Ook kan je ervoor kiezen om een plastic verzendzak te combineren. Bijvoorbeeld met een bubbelenvelop, wanneer de producten extra bescherming behoeven. Of gebruik een bubbelenvelop en stop deze in een handige brievenbusdoos voor snelle en makkelijke verzending. De mogelijkheden van verpakkingsmaterialen zijn dan ook groot.

Verzendzak versus kartonnen doos

Waarom een verzendzak gebruiken in plaats van een kartonnen doos? Dozen zijn een populaire manier voor verzending, maar ze kunnen overbodig zijn voor het verzenden van bepaalde producten. Schoenen zijn bijvoorbeeld vaak al verpakt in stevige kartonnen dozen. Het is overbodig om de schoenendoos in een andere kartonnen doos te verzenden. T-shirts, spijkerbroeken en sokken zijn ook een prima optie voor kleding verzendzakken, want kleding is niet vatbaar om zonder doos geplet of gebroken te worden.

We geven je een aantal redenen waarom je beter kan kiezen voor een verzendzak in plaats van een kartonnen doos.

Wil je meer lezen in ons magazine over verzendzakken?

Meer weten over verzendzakken webshop?

Wil je meer weten over de webshop? Zoals de genoemde plastic verzendzakken of COEX verzendzakken? Neem dan zeker eens contact op met Easypack, de specialist in verzenddozen en verpakkingsmaterialen.

Bij Easypack Verpakking kan je alle verschillende afmetingen verzendzakken online bestellen, welke allen voorzien zijn van een handige zelfklevende plakstrip. Bestel daarbij gelijk de verzendlabels die je op de zak kan plakken voor een mooie uitstraling en je branding. Mocht je nog vragen hebben over de producten in onze online winkel, neem dan gerust contact met Easypack op.

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over verzendzakken, labels, enveloppen, verzenddozen of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven. Zoals waarom en welke verzenddozen gebruiken.