Verschillende soorten verpakkingstape

Welke soorten verpakkingstape zijn er

Verpakkingstape is een essentieel onderdeel voor het inpakken en verzenden van verzenddozen. Net zoals de etikettering ook belangrijk is. Anders bekend als plakband, is verpakkingstape elke drukgevoelige tape die je kunt gebruiken voor het sluiten van dozen, verzenddozen en andere pakketten. Omdat verpakkingstape een breed scala bestrijkt, zullen bepaalde soorten in wisselende omstandigheden beter presteren dan andere. Talrijke variabelen kunnen van tape tot tape veranderen, dus moet je verpakkingstape kiezen die op het beoogde gebruik is afgestemd. Welke soorten verpakkingstape zijn er?

Uitleg over de diverse soorten

Kies een verpakkingstape met eigenschappen die bij je zakelijke behoeften passen. Van inpaktape tot sterke tape. De juiste tape voor de job helpt je de productiviteit op te voeren en je verpakkingen superieur te beschermen.

Voordat we overgaan op de soorten verpakkingstapes is het belangrijk om te weten dat de tape uit twee componenten is opgebouwd, namelijk de drager en een lijmlaag. Als drager kan papier, PP (Polypropyleen) of PVC (Polyvinylchloride) gebruikt worden. De kleeflaag is van synthetisch rubber, natuurlijk rubber of acryllijm.

Laten we eens kijken naar de soorten tapes die er zijn, waarbij we alvast vermelden dat de eerste twee echte tapes zijn die veelvuldig door webshops gebruikt worden.

Hoe kies je het juiste verpakkingstape?

Om de juiste tape voor je bedrijf te vinden, moet je de volgende factoren in het oog houden:
– Gewicht van de verpakking
– Afmetingen van de verpakking
– Sterkte van de doos
– Waarde van de zending
– Stabiliteit van de zending
– Verzendmethode

Het belangrijk op te merken dat zelfs verzendingsplakband van de hoogste kwaliteit de juiste aanbreng technieken vereist. Ook heb gebruik van een verpakkingstape dispenser maakt een groot verschil in snelheid en efficiency.

Hoe kies je het juiste verpakkingstape

Beste verpakkingstape kopen

Het dichtplakken van verzenddozen lijkt in eerste instantie niet ingewikkeld. Toch stellen webshops vaak vragen over wat het beste verpakkingstape is of waarom het niet meer plakt. Wat een milieuvriendelijke tape is of hoe je tape moet bewaren. Bij Easypack kan je terecht met je vragen en in de online shop kan je het beste verpakkingstape kopen. Zoals de genoemde tape PP acryl en tape dispensers.

Wil je meer weten over de soorten verpakkingstapes en verzenddozen? Neem dan eens contact op met Easypack, de specialist in verzenddozen en verpakkingsmaterialen. Bij Easypack Verpakking kan je alle soorten verzenddozen bestellen en het beste tape kopen in de online winkel.

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over verzenddozen, labels, tapes & dispensers, verzendzakken of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven. Lees het hele artikel over Welke soorten verpakkingstape zijn er? op ons magazine.

Dit bericht is gepost in Tape. Bookmark de link.