Universele FoodSaver zakken zijn onmisbaar

Universele FoodSaver zakken zijn onmisbaar

Universele FoodSaver zakken voor vacumeren

De universele FoodSaver zakken zijn onmisbaar voor het vacumeren van houdbare producten, zoals vlees, vis en groeten. Met de FoodSaver zakken houd je etenswaren tot wel vijfmaal langer vers. De vershoudzakken zijn geschikt voor de koelkast, vriezer en zelfs de magnetron. De zakken zijn te gebruiken in combinatie met een FoodSaver vacumeermachine of andere machine waar deze FoodSaver zakken geschikt voor zijn. Waarom zijn FoodSaver zakken onmisbaar? Easypack licht dit graag verder toe.

foodsaver zakken

Welk merk vacuümzakken werken in je vacumeermachine?

Vacuümzakken kopen kan soms lastig zijn, want de vershoudzakken moeten op je vacumeermachine passen. Elk merk vacuümsealer heeft zijn machine zo ontworpen dat deze op een iets andere temperatuur werkt. Dus het gebruik van vacuümzakken van andere fabrikanten kan problematisch zijn, omdat ze niet goed kunnen sealen of kunnen smelten waardoor je zakken helemaal niet dicht smelten of er komen kleine smeltgaatjes in. Waardoor lucht bij de voedingsmiddelen kan komen.

Dit betekent echter niet dat je gedwongen bent om alleen vacuümzakken van één fabrikant te kopen. Je kunt universele vacuümzakken kopen, die in de meeste vacumeermachines zullen werken. Zoals de FoodSaver zakken die je bij Easypack koopt. Deze passen natuurlijk op de FoodSaver vacumeermachine, maar ook op andere sealers, zoals Lava, Casa, Solis, Seal-a-meal, Bestron en Quigg.

Wat is beter vacuümzakken of vacuümrollen?

Dit is een antwoord dat van persoon tot persoon verschilt, afhankelijk van welke functies de vacumeermachine heeft. Veel merken vacuümsealers hebben een plek voor het bewaren van vacuümrollen, de meeste FoodSaver vacumeermachine hebben deze eigenschap. Het is een gemaksfunctie, maar het is iets wat je zult waarderen als je veel vacuüm sealt of Sous Vide kookt. Door rollen te gebruiken kun je de zakken op maat snijden, waardoor je minder zakken verspilt.

FoodSaver vacumeermachine

Als je FoodSaver vacumeermachine model geen opbergruimte voor de rol heeft, raden we je aan de voorgesneden vershoudzakken te kiezen. De op maat gemaakte FoodSaver zakken zijn ideaal en heel handig in gebruik. Zeker als je geen vacuümsealer hebt waar je Foodsaver rollen in kan plaatsen. Wellicht denk je dat je eenvoudig met een schaar een zak op maakt kan afknippen, maar daar vergis jij je in. Bovendien is het afknippen van een zak van een rol niet hygiënisch, wanneer je rauw vlees op het aanrecht hebt liggen. De kans op kruisbesmetting is zeer aanwezig. Het is beter om het interne afsnijmes van de Foodsaver machine te gebruiken, als je machine hier mee is uitgerust.

Of gebruik voor de FoodSaver vacumeermachine de vacuümzakken die je online koopt bij Easypack. Hygiënisch en zeer handig in gebruik. Met één druk op de knop worden de zakken gevacumeerd en gesealed. Bovendien zijn de FoodSaver zakken herbruikbaar, vaatwasser bestendig en vrij van BPA’s en phthalaten. Duurzaam, voedselveilig en waterdicht.

Welke dikte vershoudzak kopen?

Eerst moeten we het hebben over hoe de dikte van een vershoudzak wordt beoordeeld en waarom er twee verschillende maten zijn. Vershoudzakken worden gemeten in Micron(my), 1 micron is hetzelfde als 0.001 mm. FoodSaver zakken hebben een gladde kant (dit is de voorkant), en een gestructureerde kant (dit is de achterkant). De achterkant is bijna altijd dikker dan de voorkant. De textuur op de achterkant bestaat uit hele kleine eenrichting luchtkleppen die lucht laten ontsnappen, maar er niet terug in laten komen. Zakken hebben meestal een dikte tussen 80 en 130 micron aan de voorkant.

De meeste vershoudzakken hebben een rug die 230 of 250 micron dik is. FoodSaver zakken hebben maar liefst een rugdikte van 290 micron. Als je voedsel voor korte tijd bewaart (30 dagen of minder) of Sous Vide kookt, hoef je geen dikkere zakken te gebruiken. Wanneer je voedsel met botten erin bewaart (zoals wild vlees) of voedsel voor langere tijd wilt bewaren, kun je het best voor een dikkere zak kiezen, deze zorgt ervoor dat botten tijdens het sealen niet door de vershoudzak prikken. En houden voedsel langer houdbaar.

Universele FoodSaver zakken zijn onmisbaar

Hoe krijg ik een betere sealing van FoodSaver zakken?

Als je merkt dat je niet zo’n goede verzegeling krijgt als je zou willen, of dat je FoodSaver zakken niet goed sluiten, of dat er lucht in je sealing zit, zijn er een paar dingen die je kunt doen.

De eerste tip is om een iets grotere FoodSaver zak te gebruiken, dan je nu doet. Of om er iets minder voedsel in te stoppen. Dit voorkomt dat er vocht op de rand van de zak komt, waar ook de sealing zit. Het lijkt misschien een kleinigheid maar het verbetert beslist de sealing resultaten.

Een andere veelvoorkomende fout is dat je de seal tijd niet juist hebt ingesteld. Bij een FoodSaver zak is dit ongeveer 3 seconden. Als je gebruikt maakt van dikkere zakken zul je de sealtijd soms zelfs op 9 à 10 seconden moeten zetten. De sealtijd staat te laag ingesteld als de sealrand niet volledig aan elkaar gesmolten is. De sealtijd staat te hoog als er kleine smelt gaatjes ontstaan naast de sealranden. Om de sealtijd te bepalen, kan je het beste een paar keer met dezelfde lege zak experimenteren tot de zak de perfecte seal rand heeft.

De volgende tip is om ervoor te zorgen dat de structuurkant (achterkant) van de voedselzak naar beneden ligt. Dit is echt van belang als je vloeistoffen of levensmiddelen met een marinade vacuüm sealt. Door de gestructureerde kant naar beneden te houden kan de vacuümpomp een strakkere verzegeling bereiken.

FoodSaver zakken kopen

Wil je de FoodSaver zakken kopen? Dan kan dat eenvoudig en snel online bij Easypack. Indien je voor 17.00 uur besteld, verzenden wij de vershoudzakken nog dezelfde werkdag. Wij bieden twee soorten FoodSaver zakken aan, namelijk 20×29 cm en een groter formaat van 28×36 cm. Deze vaccuümzakken passen op iedere FoodSaver vacumeermachine. Herbruikbaar, voedselveilig en duurzaam in gebruik. 

Naast FoodSaver zakken kopen, kan je in onze webshop ook terecht voor andere handige producten. Zoals labels en etiketten die je kan afdrukken met een Brother, Zebra of Dymo printer. Handig om op de blikken of potten in je keukenkast te plakken. Ook kan je bij Easypack terecht voor alle soorten verpakkingsmaterialen. Van kartonnen verzenddozen tot enveloppen en gripzakjes tot verpakkingstape. 

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over FoodSaver vershoudzakken of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven.