Noppenfolie als verpakkingsoplossing

Alles wat je moet weten over noppenfolie

Noppenfolie is een veelgebruikte verpakkingsoplossing omdat het zeer veelzijdige en praktische verpakkingseigenschappen heeft. Noppenfolie is sterk genoeg om zware, volumineuze producten te beschermen en toch soepel genoeg om de kleinste, meest delicate onderdelen te bedekken. Knip verschillende maten noppenfolie naar gelang de grootte van het te verpakken product. We gaan verder in op wat noppenfolie is, waar je het voor gebruikt en wat de voordelen zijn van bubbelfolie.

 

Verschillende soorten bubbeltjesplastic

Noppenfolie wordt ook wel bubbeltjesplastic genoemd. Het folie is doorzichtig met heel veel kamertjes waar lucht in zit. Daarom wordt het ook wel luchtkussenfolie genoemd. Welke naam je er ook aangeeft, het bubbeltjesplastic is erg flexibel en biedt naast een hoge beschermingswaarde, ook een hoge isolatiewaarde.

Om deze reden kan je het folie voor diverse toepassingen gebruiken en in verschillende branches. Zoals bij een verhuizing om de delicate voorwerpen netjes beschermd te verpakken, als ook voor webshops om de producten veilig in te verpakken voordat het de verpakkingsdoos in gaat.

Bescherming verpakkingsmateriaal

Er zijn verschillende soorten bubbeltjesplastic, zoals:

  • Standaard noppenfolie welke bestaat uit twee lagen. Een enkele laag die voor normaal gebruik geschikt is en een dubbele laag voor zwaardere voorwerpen.
  • Geëmailleerd noppenfolie zijn vellen die met folie gelamineerd zijn om temperatuur gecontroleerd verpakken mogelijk te maken. De thermische kwaliteit regelt de temperatuur van de producten erin en beschermt gevoelige goederen tegen beschadiging. Deze lichte en vochtbestendige wikkel wordt gebruikt voor het verpakken van exotische levensmiddelen, documenten en schilderijen.
  • Schuimplastic bubbelpapier biedt extra bescherming van goederen. De verpakkingsrol is met schuim gelamineerd om een extra kussen te geven aan delicate voorwerpen die tijdens het vervoer speciale zorg nodig hebben.
  • Antistatisch noppenfolie is speciaal ontwikkeld voor elektronische producten. Dit bubbeltjesfolie beschermt elektrische voorwerpen tegen ophoping van statische elektriciteit en waarborgt de veiligheid van de voorwerpen. De kleur van deze rollen folie is roze, wat voor mensen gemakkelijk te herkennen is.

Meer weten over opvulmaterialen?

Wil je meer weten over de opvulmaterialen? Easypack biedt meerdere soorten noppenfolie aan, welke op een handige rol verpakt zijn. Eenvoudig kan je het bubbeltjesplastic van de rol nemen en het voorwerp in verpakken. Mocht je meer informatie willen over onze beschermingsmaterialen, zoals bubbelfolie, wikkelfolie en opvulmateriaal? Neem dan gerust contact met ons op. Je kan de verschillende verzenddozen en verpakkingsmaterialen online in de webshop bestellen van Easypack Verpakking.

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over luchtkussenfolie, verzenddozen, labels, verzendzakken, bubbel envelop of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven. Lees het hele artikel Alles wat je moet weten over noppenfolie op ons magazine.