Luchtkussen enveloppen versus dozen

Luchtkussen enveloppen

Wat je moet weten over luchtkussen enveloppen vs dozen

Kies je voor luchtkussen enveloppen of dozen? Voor e-commerce bedrijven is verpakking een aanzienlijke kostenpost. Daardoor kunnen de keuzes die je maakt, over het verpakkingsmateriaal, een grote invloed hebben op de winstgevendheid. Twee populaire opties zijn luchtkussen enveloppen en kartonnen dozen. Welke is de beste keuze voor je bedrijf? Dat hangt van een aantal factoren af.

Luchtkussen enveloppen versus verzenddozen: de voor- en nadelen

luchtkussen enveloppen

Om te beslissen of je meer rendement haalt uit luchtkussen enveloppen of verzenddozen bij het verzenden van je producten, moet je eerst de voor- en nadelen van elk bekijken. Van daaruit kun je bepalen welke kenmerken de grootste invloed op je verzendproces hebben en vervolgens je keuze maken.

Maar voor je beslist welke vorm bij je specifieke behoefte past, moet je alvorens nagaan wat je in de eerste plaats verzendt. Als je merkt dat je bedrijf meer textiel verzendt, dan is de keuze voor een verzendzak of luchtkussen envelop een slimme en logische. Verzend je daarentegen breekbare goederen? Dan is de keuze voor verzenddozen met de juiste interne opvulling van de lege ruimte (met bubbelfolie bijvoorbeeld) van doorslaggevend belang. Voor zowel de ervaring van de klant als de kans van slagen dat je de volgende aankoop van deze klant binnenhaalt.

Kies verstandig het juiste verpakkingsmateriaal

Er zijn veel gevallen waarin, ofwel een luchtkussen envelop ofwel een kartonnen doos even goed werkt. Maar in andere gevallen is het overduidelijk welk verpakkingsmateriaal je moet kiezen. Neem de tijd om deze beslissing te nemen, want op de lange duur zal dit zeker lonend zijn. Denk bij je beoordeling ook aan de kosten van het behandelen van retourzendingen. En het geven van terugbetalingen als de koopwaar beschadigd is.
In situaties die om een doos vragen, is stevig tape vaak de juiste keuze om de doos mee te sluiten. Sterk, UV-bestendig en goed hechtend. Verpakkingstape biedt de functionaliteit die webshops nodig hebben en zorgt voor professionele uitstraling.

Evenzo, in situaties waar verzendzakken of luchtkussen enveloppen de juiste keuze zijn, is het vinden van een betrouwbare leverancier van goed ontworpen en veilig verzendmateriaal van kritiek belang. Het gebruik neemt dagelijks toe en je bedrijf kan het zich niet veroorloven vertraagd te worden of te stagneren door gebrek aan verpakkingsmateriaal.

Daarom kan je bouwen op groothandel verpakkingsmateriaal Easypack. Want als je voor 17.00 uur je bestelling plaatst, dan worden je luchtkussen enveloppen of ander verpakkingsmateriaal nog dezelfde werkdag verzonden. Wij leveren aan zowel bedrijven, webshops en particulieren.

Lees het hele artikel Luchtkusssen enveloppen versus dozen op ons magazine.

Meer informatie over luchtkussen enveloppen van Easypack

Om meer te weten te komen over ons verpakkingsmateriaal, zoals de luchtkussen enveloppen, brievenbusdoos, verzendkoker, verzendzakken, wikkelfolie, tape dispenser, bubbelenvelop en een postdoos, neem daarvoor contact op met Easypack Verpakkingen op een moment wanneer het je uitkomt.

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over luchtkussen enveloppen, Foodsaver zakken, labels, etiketten of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijft het team van Easypack nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren en bedrijven. Lees bijvoorbeeld ons blog Bescherm je producten met opvulmateriaal, waarin we de verschillende soorten opvulmaterialen doornemen.