Kartonnen enveloppen of dozen kiezen?

kartonnen enveloppen

Wanneer kies je voor kartonnen enveloppen of dozen als verpakking

Heb je een webwinkel, dan sta je voor de keuze om kartonnen enveloppen of dozen te gebruiken als verzendmateriaal. Als het gaat om het verzenden van je producten is het belangrijk om altijd de juiste soort verpakking te kiezen.

Daarbij moet je rekening houden met bepaalde factoren, zoals prijs, grootte en duurzaamheid. Overweeg daarom goed de opties van kartonnen enveloppen of kartonnen doosjes, je wilt namelijk geen verspillende of een milieuonvriendelijke keuze maken bij het verzenden van je producten.

Je moet het juiste verpakkingsmateriaal kiezen om je producten tijdens het transport veilig te houden. Deze beslissing is niet zo eenvoudig als het lijkt. Ja, het komt erop neer of je elke aankoop in verzenddoos of in een envelop verstuurt. Er zijn echter tientallen variaties binnen deze twee categorieën.

Wat voor soort webshop verpakkingsmateriaal kopen?

verpakkingsmateriaal

Zoals eerder gezegd zijn er een reeks opties als het aankomt op verpakkingsmateriaal kopen:

 • Moet je gewatteerde of niet-gewatteerde enveloppen gebruiken als je die gebruikt?
 • Hoe groot moet de kartonnen verzenddoos zijn?
 • Moet je proberen geld te besparen door standaard materialen te gebruiken?
 • Zijn de hogere kosten van merkverpakkingen gerechtvaardigd?
 • Zijn kartonnen brievenbusdoosjes de juiste optie of volstaan verzendzakken?
  .

Dit zijn slechts enkele van de opties die je ter beschikking staan. In ons blog bespreken we alles wat je moet weten over kartonnen enveloppen en verzenddozen voor je webwinkel.

Waarom kartonnen enveloppen gebruiken?

Kartonnen enveloppen zijn een kosteneffectieve verpakkingsoptie vergeleken met dozen als je kosten wilt besparen. Enveloppen nemen ook minder ruimte in beslag, waardoor de opslag- en inkomende verzendkosten lager blijven. Omdat kartonnen enveloppen geen extra tape nodig hebben of in elkaar gezet moeten worden zoals dozen, zijn de arbeidskosten voor het inpakken ook lager.

Als je verzendenveloppen gebruikt, kun je gewone of gewatteerde enveloppen met noppenfolie bestellen om breekbare voorwerpen veilig te houden. Als je producten verzendt zoals linnengoed, kleding of andere zachte voorwerpen, dan zijn gewone enveloppen een goede verpakkingskeuze. Als je echter breekbare voorwerpen verzendt, zoals dvd’s, cd’s of sieraden, dan moet je die in bubbeltjes enveloppen doen. Deze enveloppen bieden demping om de kans op schade te verkleinen.

Waarom kartonnen dozen kopen?

kartonnen dozen

Kartonnen dozen bieden een milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal dat gerecycled wordt, wat een belangrijke eigenschap is voor veel hedendaagse consumenten. Het gebruik van deze dozen bied je een manier om voorwerpen op een creatieve manier in te pakken, zoals met pakpapier, bubbelfolie, noppenfolie, schuimkussentjes of luchtkussens.

Wanneer kies je voor kartonnen dozen kopen in plaats van verzendenveloppen? Je gebruikt verzenddozen als je zware artikelen verzendt, omdat stevig karton je artikel veilig houdt. Dozen zijn ook een goede optie als je zeer breekbare voorwerpen verzendt, zoals glaswerk. Als je kartonnen dozen kiest, zorg er dan voor dat je de juiste soort doos en grootte kiest. Vermijd grote kartonnen dozen die te groot zijn voor je producten, want dit kan het risico op schade verhogen of leiden tot hogere verzendkosten.

Karton enveloppen voor het verzenden van producten

kartonnen enveloppen

Hieronder volgen enkele voordelen van het gebruik van karton enveloppen in plaats van Amerikaanse vouwdozen:

 • De materialen zijn op zichzelf minder duur.
 • Het gebruik van karton enveloppen bespaart geld op opslag en verzending omdat ze minder ruimte in beslag nemen.
 • In tegenstelling tot dozen hebben enveloppen (meestal) geen montage of verpakkingstape nodig, zodat je geld bespaart op arbeid en een hogere verzendingsoutput.
 • Omdat enveloppen veelzijdig zijn, kun je hetzelfde formaat envelop gebruiken voor verschillende bestellingen.
 • Karton enveloppen zijn vanwege hun beperkte capaciteit het meest geschikt voor lichte en robuuste artikelen, zoals kleding en sieraden.
 • Stevige kartonnen enveloppen vormen de perfecte vervanging voor bubbeltjes enveloppen.
 • Kies je voor een brievenbus envelop, dan hoeft de ontvanger niet thuis te zijn.
  .

Lees het volledige artikel Kartonnen enveloppen of dozen kiezen op ons magazine Easypack.

Enveloppen bestellen bij Easypack

Enveloppen bestellen kan eenvoudig en snel online bij Easypack. Als ook al het andere verpakkingsmateriaal. Ten slotte moet je een verpakking kiezen die zowel kosteneffectief als veilig is bij het afleveren van je goederen bij je klant. Maak daarom de juiste keuze voor kartonnen enveloppen of kartonnen dozen.

Heb je hulp nodig bij het maken van deze keuze of wil je meer informatie ontvangen over kartonnen producten? Neem dan zeker eens contact op met groothandel verpakkingsmateriaal Easypack. We helpen je graag op weg bij het maken van de beste keuze voor enveloppen bestellen en verzenddozen kopen.

Bekijk ons complete assortiment kartonnen enveloppen en verzenddozen. Verzenddoos en verpakkingsmateriaal webshop kopen doe je bij het vertrouwde adres van de groothandel verpakkingsmateriaal Easypack. Vergeet ook niet de paklijst enveloppen te kopen, voor een goede bescherming van de pakbon, factuur of andere papieren documenten.

Wil je meer leuke nieuwtjes en informatie ontvangen over verzenddozen, labels, verzendzakken of andere producten? Houd dan ons Magazine Easypack in de gaten. Geregeld schrijven wij nieuwe blogs met nieuwtjes en informatie voor particulieren, online winkels en bedrijven. Zoals de 4 redenen waarom enveloppen belangrijk zijn.