Enveloppen formaten

Luchtkussenvelop kopen easypack

Enveloppen formaten

Enveloppen zijn er in diverse soorten en formaten. De standaardenvelop, ook wel de bankenvelop genoemd. Maar ook luchtkussen enveloppen, kartonnen enveloppen en paklijstenveloppen zijn populair voor het verzenden van producten. Door gebruik te maken van deze enveloppen bescherm je het product wat er in zit tijdens het verzenden. Ieder soort envelop heeft weer zijn eigen formaten, van kleine enveloppen voor het verzenden van wenskaarten, tot grote enveloppen voor producten, ingebonden materiaal en tijdschriften.

We bespreken hieronder de formaten van de 3 soorten enveloppen:

Formaten luchtkussenenveloppen
Formaten kartonnen enveloppen
Formaten paklijstenveloppen

Formaten luchtkussenenveloppen

Luchtkussen enveloppen worden ook wel bubbeltjes enveloppen genoemd. Luchtkussenenveloppen worden gebruikt voor het verzenden van allerlei soorten producten. Denk hierbij aan sieraden, elektronica, boeken, documenten en meer. Dit soort enveloppen zijn eenvoudig in gebruik en bieden optimale bescherming. Hierdoor komt het product onbeschadigd en compleet aan bij de betreffende ontvanger. De luchtkussenenveloppen zijn er in de volgende maten:

Luchtkussenenvelop A/11 heeft het formaat 100 x 165 mm.
Luchtkussenenvelop B/12 heeft het formaat 120 x 215 mm. (A6).
Luchtkussenenvelop C/13 heeft het formaat 150 x 215 mm. (A5).
Luchtkussenenvelop D/14 heeft het formaat 180 x 265 mm. (A5+).
Luchtkussenenvelop E/15 heeft het formaat 220 x 265 mm.
Luchtkussenenvelop F/16 heeft het formaat 220 x 340 mm. (A4).
Luchtkussenenvelop H/18 heeft het formaat 270 x 360 mm. (A4+). Let op: dit formaat past niet door de brievenbus
Luchtkussenenvelop K/20 heeft het formaat 350 x 470 mm. Let op: dit formaat past niet door de brievenbus.
Luchtkussenenvelop CD heeft het formaat 180 x 165 mm.

Formaten kartonnen enveloppen

De kartonnen enveloppen worden regelmatig gebruikt door webwinkels. Deze enveloppen zijn gemaakt van stevig karton en bieden daarom de ideale bescherming. De kartonnen enveloppen worden meestal gebruikt voor het verzenden van producten waar geen vouwen of kreukels in mogen komen.

Ook kartonnen enveloppen zijn leverbaar van klein formaat tot groot formaat. Bekijk hier de verschillende formaten kartonnen enveloppen.

Formaten paklijstenveloppen

Een paklijstenvelop wordt ook wel een documentenhoes genoemd. De naam zegt het al: paklijstenveloppen worden voornamelijk gebruikt voor het verzenden van documenten, vrachtbrieven, pakbonnen, facturen en dergelijke. Het grootste voordeel is de plaklaag, want hierdoor kan er geen vuil, vocht of water bij komen. De paklijstenvelop is alleen bestemd om op een pakket te plakken die je verstuurd, deze kan dus niet worden gebruikt als normale envelop.

Paklijst enveloppen

De paklijstenveloppen zijn er in de volgende soorten en maten:

Paklijstenvelop A6 blanco heeft het formaat 165 x 122 mm. Deze maat heeft ook nog een andere soort met opschrift documents enclosed en packinglist

Paklijstenvelop DL blanco heeft het formaat 225 x 122 mm. Deze maat heeft ook nog een andere soort met opschrift documents enclosed en packinglist.

Paklijstenvelop A5 blanco heeft het formaat 225 x 165 mm. Deze maat heeft ook nog een andere soort met opschrift documents enclosed en packinglist.

Zoek jij een formaat of soort envelop dat niet genoemd is in bovenstaand artikel? Neem gerust contact op, we vertellen je graag over de mogelijkheden.