Wanneer je iets anders wilt versturen dan een plat vel papier, bijvoorbeeld sleutels, cd’s of sieraden, dan kan het handig zijn om voor een luchtkussenenvelop te kiezen. Je kent deze handige verpakkingen misschien ook wel onder de naam bubbel enveloppen. Bij Easypack hebben we ze in verschillende maten. Maar wanneer kies je zo’n envelop? Wat zijn de voordelen en wanneer kun je ze beter niet kiezen om je post in te versturen? We hebben alle ins en outs van bubbelenveloppen voor je op een rijtje gezet.
- Wat is een bubbelenvelop?
- De topkwaliteit van onze bubbeltjesenvelop
- Welke maat luchtkussen envelop heb ik nodig?
- Een luchtkussenenvelop ziet er zakelijk uit
- Easypack enveloppen met bubbelplastic zijn duurzaam
- Wanneer kun je beter geen luchtkussen envelop gebruiken?
- Andere brievenbus oplossingen
Wat is een bubbelenvelop?
Een bubbelenvelop bestaat uit een papieren envelop met sluitstrip met een laagje noppenfolie aan de binnenkant. Wat is noppenfolie? Noppenfolie bestaat uit twee dunne lagen plastic met daar tussenin een laagje lucht dat vacuüm is gezogen. Vervolgens worden de twee lagen plastic in een mal met gaatjes op elkaar geplakt. Zo ontstaan de belletjes in het plastic die zo lekker knappen als je ze tussen duim en wijsvinger fijn drukt. Wie vindt dat niet leuk om te doen?
De randen van de envelop zijn geseald en daardoor extra stevig. De bubbeltjes in het plastic zorgen voor een beschermende laag om je spullen heen. We hebben de enveloppen in 9 maten, waarvan er twee niet in de brievenbus passen.
Brievenbusformaat
- type CD 180 * 165 mm
- type A11 / 100 * 165 mm
- type B12 / 120 * 215 mm
- type C13 / 150 * 250 mm
- type D14 / 180-265 mm
- type E15 / 220 * 265 mm
- type F16 / 220 * 340 mm
Geen brievenbusformaat
- type H18 / 270*360 mm
- type K20 / 350 * 470 mm
Als je goed hebt opgelet dan is je misschien opgevallen dat er letters ontbreken in het rijtje. We hebben de G17 en I19 niet op voorraad, maar ze zijn wel te bestellen.
Brievenbuspost heeft een maximale afmeting en dat is 38 x 26,5 x 3,2 cm en het poststuk mag niet meer wegen dan 2 kg.
De topkwaliteit van onze bubbeltjesenvelop
In vergelijk met andere merken van bubbel enveloppen is de kwaliteit van Easypack hoog. De buitenkant is gemaakt van 80 grams wit kraftpapier met PE-coating. De envelop sluit met een plakstrip met een schutblad. Je hoeft er dus niet aan te likken. De lijm is sterk, maar toch is de flap hersluitbaar.
In het volgende plaatje hebben we het nog eens makkelijk samengevoegd.
Een luchtkussen envelop is heel sterk. De zijkanten zijn dichtgeseald en eenmaal gesloten is hij niet makkelijk open te krijgen en in de brievenbus is hij dan ook bestand tegen botsen en stoten. Als het papier scheurt is de inhoud nog altijd beschermd door het folie. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de envelop open gaat en kunt ervan op aan dat je spulletjes de beste kans hebben om aan te komen bij de ontvanger.
Het werkt ook andersom. Soms wil je dingen versturen die wat harder zijn en een scheur in een gewone papieren envelop kunnen veroorzaken, zoals de sleutels in de foto bijvoorbeeld. In een bubbel-envelop is de kans op scheuren veel kleiner. De laag noppenfolie vormt een stevige barrière tussen de inhoud en de papieren buitenlaag.
Sommige oppervlakken krassen makkelijk. Denk aan een zachte boekomslag, een leren portemonnee of een rvs voorwerp. De lucht in de plastic balletjes zorgt dat er een beschermlaag om het voorwerp in de envelop zit en zo blijft de buitenkant helemaal intact.
Welke maat luchtkussen envelop heb ik nodig?
Welke maat luchtkussen envelop je nodig hebt hangt af van de breedte, maar vooral ook van de dikte van het object dat je wilt versturen. De hierboven genoemde maten zijn de buitenmaten van de envelop. De binnenkant is circa 10mm kleiner. Wanneer je een plat voorwerp verstuurd, zoals een tijdschrift, dan tel je gewoon een centimeter bij de buitenmaat daarvan op. Hoe hoger het object hoe breder de envelop moet zijn. Is het erg hoog, dan is het handig om het van tevoren uit te meten. Dat kun je doen met een oude krant of een folder. Stel dat je denkt dat een C13 envelop wel past. Dan knip je twee stukken uit de krant van 150 * 250 mm. Niet ze op elkaar. Plaats de nietjes op een halve centimeter vanaf de rand vast. Schuif het object er voorzichtig in. Zo weet je of het gaat passen.
Een luchtkussenenvelop ziet er zakelijk uit
Als je een webshop hebt en je verkoopt telefoonhoesjes, lintjes en bandjes of andere leuke dunne of platte spulletjes dan kun je die natuurlijk in een gewone papieren envelop doen. Dat ziet er alleen niet echt heel zakelijk uit. Een luchtkussenenvelop ziet er wel netjes en als een betrouwbare verpakking uit.
Easypack enveloppen met bubbelplastic zijn duurzaam
Onze Easypack bubbel enveloppen zijn heel duurzaam. We hebben al verteld dat de enveloppen hersluitbaar zijn. Je klanten kunnen de envelop gebruiken om bijvoorbeeld via marktplaats verkochte spulletjes te verkopen.
Je kunt in tegenstelling tot veel andere luchtkussenenveloppen het plastic en papier eenvoudig uit elkaar halen en dus afzonderlijk bij het afval doen. Het plastic in de PMD-container en de buitenkant bij het oud papier. Zo komen ze niet in het restafval terecht.
Onze enveloppen zijn ook FSC gecertificeerd. Wat is FSC? De afkorting komt van de internationale Forest Stewardship Council. Een non-profit organisatie die zich inzet voor het behoud en de uitbreiding van bossen. Hout is de grondstof voor papier en daarom zien ze erop toe dat papierfabrikanten gebruik maken van hout dat komt uit gebieden waar kappen wel mag. De FSC kijkt ook naar de rechten van arbeiders en plaatselijke bevolking. Door het FSC-keurmerk kun je er op vertrouwen dat jouw aankoop bijdraagt aan de bescherming van bos en bevolking.
Wanneer kun je beter geen luchtkussen envelop gebruiken?
Tenslotte zijn er ook momenten waarop je beter geen luchtkussen envelop kunt gebruiken:
Items die niet mogen buigen
Mag je de te verzenden item niet buigen? Gebruik dan liever een brievenbus doosje dan een bubbeltjesenvelop.
Breekbare goederen
In het geval van breekbare goederen adviseren we een doosje met goede vulling in plaats van een bubbel envelop.
Vochtige goederen
De binnenkant van de envelop is weliswaar van plastic, maar niet waterdicht. Kijk hieronder eens bij de andere brievenbus oplossingen of kies voor een verzenddoos of -koker in onze shop.
Andere brievenbus oplossingen
Wil je iets via de brievenbus versturen? We hebben meerdere opties om je items veilig via de post te versturen. Andere brievenbus oplossingen zijn:
Platte dozen die je als plaat krijg en zelf in elkaar vouwt. Verkrijgbaar in vier maten karton met witte buitenkant.
Stevige plastic zakken met een sluitstrip. Handig om kleding mee te versturen.
Enveloppen die helemaal van karton zijn gemaakt.
We hopen dat we je een goed overzicht hebben gegeven van de veelzijdigheid van de bubbeltjesenvelop. Voor een overzicht van de maten verwijzen we je naar het productoverzicht. Heb je vragen neem dan contact met ons op.