Brievenbusdozen: kostenbesparend en efficiënt

Met brievenbusdozen kun je eenvoudig besparen op verzendkosten en pakketten veilig bij klanten afleveren. Brievenbusdozen zijn een uitstekende vervanging voor enveloppen en verzendzakken die gebruikt worden als verpakkingsmateriaal. Bij verzenddiensten als PostNL en DHL krijg je de optie om de producten die door de brievenbus passen, als een brievenbuspakket kunt verzenden. In veel gevallen is deze verzendmethode tot 39% goedkoper dan de verzending van een doos. Easypack Verpakkingen biedt brievenbusdozen aan vanaf slechts €0.14! Dus als jij op zoek bent naar betaalbare en kwalitatieve brievenbusdozen voor jouw onderneming ben je bij ons aan het juiste adres. Lees verder als je alle geheimen van de brievenbusdoosjes van Easypack wilt ontdekken:

  • De voordelen van brievenbusdozen
  • Ons FSC-label uitgelegd
  • Brievenbusdozen en hun afmetingen
  • Hoe zwaar mag een brievenbuspakket zijn?
  • E-Golf (1,5mm)kwaliteit: sterk en betrouwbaar
  • Hoe vouw je een brievenbusdoos?

De voordelen van brievenbusdozen

Goede en functionele verpakkingen zijn voor elke ondernemer die producten verstuurd belangrijk. De afmetingen van onze brievenbusdozen zijn conform de norm die de overheid stelt aan brievenbussen in Nederland. Alle brievenbussen hebben een opening van minstent 23 centimeter breed en 3 centimeter hoog. Het maakt niet uit of je voor een klein of een XL formaat kiest, onze brievenbusdozen passen hier precies doorheen.

Een brievenbusdoos is ten opzichte van een verpakkingstas altijd een slimmere keus. Een doos biedt stevige bescherming en is net zo functioneel als een verzendzak of envelop. Hiernaast zijn onze dozen gemaakt van 70% FSC mix. Dit betekend in grote lijnen dat het hout waarmee de dozen worden gemaakt afkomstig is van ecologisch verantwoordde bronnen. Zo zorgen wij er niet alleen voor dat jouw pakket veilig en beschermd aankomt maar doen wij ook iets goeds voor de toekomst.

Ons FSC-label uitgelegd

FSC (Forest Stewardship Council) is een non-profitorganisatiemet haar wortels in Toronto en tegenwoordig werkzaam vanuit Bonn in Duitsland. FSC ziet erop toe dat hout dat gekapt wordt afkomstig is uit duurzame bronnen. Zo beheert FSC kapbossen waarbij het kappen en planten van bomen in balans is.fsc-brievenbusdoos

Onze brievenbusdozen zijn voorzien van een FSC-mix label. Dit betekend dat het product bestaat uit een combinatie van materiaal uit FSC-gecertificeerde bossen, FSC Controlled Wood en/of gerecycled materiaal. Nu consumenten zich steeds bewuster worden van de impact van klimaatverandering, zullen je klanten het FSC-mix label op de verpakking ook waarderen.

Door te kiezen voor verzenddozen die voorzien zijn van een FSC-label maak je een goede indruk op bestaande en nieuwe klanten. Het laat zien dat jij als ondernemer vooruit kijkt en een toekomst ziet waarin mens en natuur in balans zijn. Kies voor de brievenbusdozen van Easypack Verpakkingen en profiteer bij hoge aantallen van stapelkortingen die oplopen tot € 0.09 korting per brievenbusdoos.

Brievenbusdozen en hun afmetingen 

Om er zeker van te zijn dat het product dat je in de doos wilt verzenden past, geven wij je graag een overzicht van de binnenmaten van onze verschillende brievenbusdozen. Zo weet je zeker dat de doos die je besteld 100% zeker geschikt is voor jouw product. Welke afmeting je ook kiest, alle dozen passen perfect door de brievenbus. De ontvanger hoeft dus niet thuis te zijn om jouw pakket in ontvangst te nemen.

 

brievenbusdoos-formatenOnderstaande maten zijn aangegeven in milimeters (binnenmaten).

Maat Lengte Breedte Hoogte
A6   (s) 180 115 28
A5   (m) 255 160 28
A4   (l) 299 213 28
A4+ (xl) 350 250 28

Hoe zwaar mag een brievenbuspakket zijn? 

De meeste verzenddiensten houden een maximaal gewicht van 2 kilo voor een brievenbuspakket aan. Zwaardere voorwerpen hebben meestal een grotere verzenddoos nodig. Het komt dan ook niet vaak voor dat een product die door de brievenbus past een zwaarder gewicht dan 2 kilo heeft. Het gewicht van het pakket is een totaalgewicht inclusief het gewicht van de verzenddoos. Om er zeker van te zijn dat jouw product niet (veel) zwaarder weegt dan 2 kilo vind je hier het gewicht van onze brievenbusdozen per maat.

Maat gewicht
A6    (S) 34 gram per verzenddoos
A5    (M) 55 gram per verzenddoos
A4    (L) 80 gram per verzenddoos
A4+  (XL) 104 gram per verzenddoos

E-Golf (1,5mm)kwaliteit: sterk en betrouwbaar 

golfkarton

Koop je een televisie? Dan is de kans groot dat de doos die om de televisie heen zit is gemaakt van E-Golf karton. De naam van de kwaliteitsgraad is te danken aan de golvende structuur aan de binnenkant van de doos. De E-golf is een vrij nieuw type golfkarton dat veel gebruikt word als vervanging voor massief karton. Door de strakke golfstructuur is de doos sterk. Een E-golf doos heeft ongeveer 300 golven per meter en een hoogte van circa 1,5 mm.

De structuur van de brievenbusdozen is niet alleen sterk maar ook fraai te bedrukken met een logo, afbeelding of tekst. Hierdoor zijn onze verzenddozen ook geschikt als enkelstuksverpakking voor luxe producten. De E-golf structuur beschermt goederen zodat het product zelf weinig tot geen schade oploopt tijdens de verzending.

Hoe vouw je een brievenbusdoos?

Vouw je voor de eerste keer een brievenbusdoosje? Volg dan de Easypack brievenbusdoos vouwhandleiding.

brievenbusdoos-vouwen

Andere verzend oplossingen

Wil je iets anders versturen? Easypack heeft meerdere opties om je items veilig en efficiënt via de post te versturen. Andere verzend oplossingen zijn:

Luchtkussenenvelop

Premium bubbelenvelop, gemaakt van stevig 80 grams kraftpapier met aan de binnenkant een laagje noppenfolie.

Plastic verzendzakken

De beste oplossing voor het versturen van kleding. Stevige plastic zakken met een extra sterke hotmelt sluitstrip.

Kartonnen enveloppen

Stevige kartonnen enveloppen die tegen een stootje kunnen. Ze zijn platter dan de brievenbusdoosjes, en meer geschikt voor het verzenden van documenten en boeken.

 

Door te kiezen voor de brievenbusdozen van Easypack Verpakkingen kies je voor kwaliteit en veilige verzending. Haal nu het perfecte formaat brievenbusdozen voor jouw product in huis en laat een blijvende indruk achter bij al jouw klanten.

Vragen over onze verzenddozen? Neem contact met ons op en wij beantwoorden je vragen met veel plezier.